Orta Asya’dan cumhuriyet dönemine Türk mutfağındaki yemeklerin değişimi: yazılı kaynaklar üzerinden bir değerlendirme O Güldemir VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 346 (358), 04-05, 2014 | 63 | 2014 |
Nevşehir mutfak kültürü ve yemekleri. 1 O Güldemir, N Işık Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu 6 (1), 16-19, 2011 | 51 | 2011 |
Geleneksel Türk Mutfağında Şerbet. 38 Y Özdoğan, N Işık Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi 3, 1059-1078, 2008 | 38 | 2008 |
Türk mutfağı’nda kahvaltıda tüketilen çorbalar ve illere göre dağılımı O Güldemir, G Haklı, N Işık Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 56-66, 2018 | 32 | 2018 |
Öğretmenlerin MEB 2013 okul öncesi eğitim programı hakkındaki görüşleri ve programı kullanma durumları NE Işık Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2015 | 31 | 2015 |
Türk Mutfağındaki Geleneksel Ekmek Çeşitleri M ARLI, N IŞIK Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Geleneksel Ekmekçilik Hamurişi …, 1994 | 27 | 1994 |
Ilgın mutfak kültürü ve yemekleri N Işık, A Kılıçarslan, DÖ Derin, N Barı | 21 | 2017 |
KONYA İL MERKEZİNDE YAŞAYAN KADINLARIN YİYECEK HAZIRLAMA, PİŞİRME VE SAKLAMA UYGULAMALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA DÖ Derin, N Işık, N Erdem Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 87-101, 2016 | 18 | 2016 |
Triple differential cross section measurements for the outer valence molecular orbitals (1t2) of a methane molecule at 250 eV electron impact N Işık, M Doğan, S Bahceli Journal of Physics B: Atomic, Molecular and Optical Physics 49 (6), 065203, 2016 | 14 | 2016 |
Tatlara Tat Katan Kabuk: Tarçın ve Osmanlı Mutfağındaki Yeri. 1 O Güldemir, N Işık Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültürü), Bilecik Şeyh …, 2012 | 14 | 2012 |
Ortaokul fen bilimleri ders kitabı 6 N Gökçe, N Işık Ankara: Tuna Matbaacılık, 2017 | 13 | 2017 |
Akdeniz Bölgesi'nin yöresel mutfağı N Işık Yöresel Mutfaklar, 196-226, 2016 | 9 | 2016 |
Karamandan yurt dışına giden ailelerin beslenme alışkanlıkları N Işik Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1998 | 9 | 1998 |
Karaman mutfak kültürü ve yemekleri FP Aslan, O Güldemir, N Işık Karaman Araştırmaları-II, 231-245, 2019 | 8 | 2019 |
Osmanlı yemek yazması Kitabüt Tabbahin'in günümüze uyarlanması O Güldemir Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010 | 8 | 2010 |
Aksaray ili Güzelyurt ilçesi'nin geleneksel bir gıdası gelveri ekmeği N Erdem, N Işık, S Gökmen | 7 | 2017 |
İshalli buzağılarda cryptosporidiosisin yaygınlığı ÖD Ekici, F Sevinç, A Coşkun, N Işık, M Sevinç | 7 | 2011 |
Bulgur Yemekleri N Işık, D Bulgur Duru Bulgur, 2003 | 7 | 2003 |
Konya'da Ramazan yemekleri üzerine bir araştırma N Işık Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1992 | 6 | 1992 |
Geleneksel Bir Lezzet: Horç Peyniri D Uçgun, N Işık Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi 2 (Ek1), 177-188, 2018 | 5 | 2018 |