Orta Asya’dan cumhuriyet dönemine Türk mutfağındaki yemeklerin değişimi: yazılı kaynaklar üzerinden bir değerlendirme O Güldemir VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi 106, 2014 | 57 | 2014 |
Nevşehir mutfak kültürü ve yemekleri. 1 O Güldemir, N Işık Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu 6 (1), 16-19, 2011 | 50 | 2011 |
Geleneksel Türk Mutfağında Şerbet. 38 Y Özdoğan, N Işık Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi 3, 1059-1078, 2008 | 35 | 2008 |
Türk mutfağı’nda kahvaltıda tüketilen çorbalar ve illere göre dağılımı O Güldemir, G Hakli, I Nermin Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 56-66, 2018 | 30 | 2018 |
Öğretmenlerin MEB 2013 okul öncesi eğitim programı hakkındaki görüşleri ve programı kullanma durumları NE Işık Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, 2015 | 30 | 2015 |
Türk Mutfağındaki Geleneksel Ekmek Çeşitleri M ARLI, N IŞIK Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Geleneksel Ekmekçilik Hamurişi …, 1994 | 24 | 1994 |
Ilgın mutfak kültürü ve yemekleri N Işık, A Kılıçarslan, DÖ Derin, N Barı | 20* | 2017 |
KONYA İL MERKEZİNDE YAŞAYAN KADINLARIN YİYECEK HAZIRLAMA, PİŞİRME VE SAKLAMA UYGULAMALARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA DÖ Derin, I Nermin, N Erdem Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 87-101, 2016 | 16 | 2016 |
Ortaokul fen bilimleri ders kitabı 6 N Gökçe, N Işık Ankara: Tuna Matbaacılık, 2017 | 13 | 2017 |
Tatlara Tat Katan Kabuk: Tarçın (Osmanlı Mutfağındaki Yeri), 1 O Güldemir, N Işık Türk Mutfak Kültürü Sempozyumu (Osmanlı Mutfak Kültür), 14-15, 2012 | 12 | 2012 |
Karaman mutfak kültürü ve yemekleri FP Aslan, O Güldemir, N Işık Karaman Araştırmaları-II, 231-245, 2019 | 8 | 2019 |
Akdeniz Bölgesi'nin yöresel mutfağı N Işık Yöresel Mutfaklar, 195-226, 2016 | 8 | 2016 |
Osmanlı yemek yazması Kitabüt Tabbahinin günümüze uyarlanması O Güldemir | 8 | 2010 |
Geleneksel Beyşehir Tarhanası N Aktaş, MA Cebirbay, N Işık II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29, 2009 | 6 | 2009 |
Türk mutfak kültüründe özel bir içecek: şalgam suyu. 38 N Işık, G Haklı, N Barı ICANAS Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi Bildiri Kitabı …, 2005 | 6 | 2005 |
Bulgur Yemekleri N Işık, D Bulgur Duru Bulgur, 2003 | 6 | 2003 |
Karamandan yurt dışına giden ailelerin beslenme alışkanlıkları N Işik Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1998 | 6 | 1998 |
Aksaray ili Güzelyurt ilçesi'nin geleneksel bir gıdası gelveri ekmeği N Erdem, I Nermin, S Gökmen Journal of Tourism & Gastronomy Studies 5 (4), 534-545, 2017 | 5 | 2017 |
Sokaklardan evlere: Termiye, 3 O Güldemir, N Işık, F Tosun Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 549, 2012 | 5 | 2012 |
Geleneksel Bir Lezzet: Horç Peyniri D UÇGUN, I Nermin Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi 2 (Ek1), 177-188, 2018 | 4 | 2018 |