Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi. H BESLER, N RAKICIOĞLU, A AYAZ, Z BÜYÜKTUNCER DEMİREL, ... Merdiven Reklam Tanıtım, 2015 | 192 | 2015 |
Yemek ve besin fotoğraf kataloğu ölçü ve miktarlar N Rakıcıoğlu, N Tek, A Ayaz, A Pekcan Ata Ofset Matbaacılık, 2010 | 139 | 2010 |
Is aluminum exposure a risk factor for neurological disorders? E Inan-Eroglu, A Ayaz Journal of Research in Medical Sciences 23 (1), 51, 2018 | 135 | 2018 |
The effect of Ramadan on maternal nutrition and composition of breast milk N Rakicioğlu, GÜL Samur, ALI Topcu, AA Topcu Pediatrics international 48 (3), 278-283, 2006 | 102 | 2006 |
Yemek ve besin fotoğraf kataloğu N Rakıcıoğlu, N Acar Tek, A Ayaz, G Pekcan Hatiboğlu Yayınevi 1, 2012 | 76 | 2012 |
How does food addiction influence dietary intake profile? A Ayaz, R Nergiz-Unal, D Dedebayraktar, A Akyol, AG Pekcan, HT Besler, ... PloS one 13 (4), e0195541, 2018 | 73 | 2018 |
Yemek ve besin fotoğraf kataloğu ölçü ve miktarlar N RAKICIOĞLU, N TEK, A AYAZ, A PEKCAN Ata Ofset Matbaacılık, 2012 | 72 | 2012 |
Besinlerdeki Toksik Öğeler-II A Ayaz, M Yurttagül Ankara Sağlık Bakanlığı Yayınları, 2012 | 68 | 2012 |
Chia seed (Salvia Hispanica L.) added yogurt reduces short-term food intake and increases satiety: randomised controlled trial A Ayaz, A Akyol, E Inan-Eroglu, AK Cetin, G Samur, F Akbiyik Nutrition research and practice 11 (5), 412, 2017 | 62 | 2017 |
Katkı maddeleri: yanlışlar ve doğrular M Yurttagül, A Ayaz Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik …, 2008 | 61 | 2008 |
Promoting a healthy diet in young adults: the role of nutrition labelling Z Buyuktuncer, A Ayaz, D Dedebayraktar, E Inan-Eroglu, B Ellahi, ... Nutrients 10 (10), 1335, 2018 | 57 | 2018 |
Yağlı tohumların beslenmemizdeki yeri A Ayaz Sağlık Bakanlığı Yayın 727, 2008 | 54 | 2008 |
Survey of nitrate and nitrite levels of fresh vegetables in Turkey A AYAZ, ALİ TOPCU, S YURTTAGÜL Journal of Food Technology, 2007 | 52 | 2007 |
Formation of advanced glycation endproducts in foods during cooking process and underlying mechanisms: a comprehensive review of experimental studies E Inan-Eroglu, A Ayaz, Z Buyuktuncer Nutrition research reviews 33 (1), 77-89, 2020 | 48 | 2020 |
Gıda güvenliği A Ayaz Güneş Kitabevi, 2017 | 43 | 2017 |
Maternal ve fetal sağlık üzerinde B12, folik asit, A, D, E ve C vitaminlerinin etkileri S Kabaran, A Aylin Türk hijyen ve deneysel biyoloji dergisi 70 (2), 103-112, 2013 | 35 | 2013 |
Photograph catalog of food and dishes: Portion sizes and amounts N Rakıcıoglu, N Tek Acar, A Ayaz, G Pekcan Ata Ofset Pub, Ankara, Turkey,, 2009 | 35 | 2009 |
Tuz tüketimi ve sağlık A Ayaz TC Sağlık Bakanlığı. Ankara, 2008 | 31 | 2008 |
Impact of three different plate colours on short-term satiety and energy intake: a randomized controlled trial A Akyol, A Ayaz, E Inan-Eroglu, C Cetin, G Samur Nutrition journal 17, 1-8, 2018 | 29 | 2018 |
15-49 yaş grubu ev hanımlarının besin hazırlama, pişirme ve saklama yöntemleri konusunda bilgi, tutum ve davranışlarına yönelik bir araştırma AA TOPÇU, E Köksal, N Bilgili Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi 60 (3), 77-86, 2003 | 24 | 2003 |