Influence of Cape gooseberry (Physalis peruviana L.) addition on the chemical and sensory characteristics and mineral concentrations of ice cream T Erkaya, E Dağdemir, M Şengül Food Research International 45 (1), 331-335, 2012 | 209 | 2012 |
The effect of garlic (Allium sativum L.) on some quality properties and shelf-life of set and stirred yoghurt E Gündoğdu, S Cakmakci, E Dağdemir Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences 33 (1), 27-35, 2009 | 47 | 2009 |
Salamura beyaz peynirlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve seçilen bazı izolatların kültür olarak kullanılabilme olanakları E Dağdemir, S Özdemir Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, Erzurum, 190s, 2006 | 37 | 2006 |
Investigation of the possible use of black cumin (Nigella sativa L.) essential oil on butter stability. S Çakmakçı, E Gündoğdu, E Dağdemir, Ü Erdoğan | 32 | 2014 |
Avrupa Birliği’nde Enerji Arz Güvenliği İçin Dış Enerji Politikası Arayışları EU Dağdemir Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 8 (1), 2007 | 32 | 2007 |
Determination of certain quality characteristics, thermal and sensory properties of ice creams produced with dried Besni grape (Vitis vinifera L.) A Kavaz, M Yüksel, E Dağdemir International Journal of Dairy Technology 69 (3), 418-424, 2016 | 23 | 2016 |
Avrupa Birliği’nin bütünleşme sürecinde esneklik kavramı: Amsterdam Antlaşması çerçevesinde bir değerlendirme EU Dağdemir Ankara Üniversitesi SBF Dergisi 56 (2), 21-41, 2001 | 17 | 2001 |
Çarzof Civil peynirinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri C Özdemir, S Özdemir, Ş Çelik, E Dağdemir Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu 61, 22-23, 2003 | 16 | 2003 |
Batı Balkan Ülkeleri ile Türkiye'nin Avrupa Birliğine Tam Üylik Olasılıkları Üzerine Bir Değerlendirme EÜ DAĞDEMİR Ankara Üniversitesi SBF Dergisi 59 (01), 2004 | 14 | 2004 |
Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Tam Üyeliklerinin Avrupa Birliği’nin Bütünleşme ve Genişleme Dinamikleri Yönüyle Değerlendirilmesi EU Dağdemir PQDT-Global, 1997 | 12 | 1997 |
Salamura beyaz peynir üretiminde farklı starter kültür kullanımının peynir kalitesi üzerine etkisi E Dağdemir Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001 | 10 | 2001 |
Dünya Tarım Ürünleri Ticareti Ve Gelişmekte Olan Ülkeler EU Dağdemir İstanbul Beta yayıncılık, İstanbul, 2009 | 8 | 2009 |
Determination of some properties of caramel, cocoa and coffee flavoured ice cream E Dağdemir, C Özdemir, Ş Çelik, S Özdemir Recent development in dairy Science and Technology International dairy …, 2004 | 8 | 2004 |
Utilization of edible coating based on quince seed mucilage loaded with thyme essential oil: Shelf life, quality, and ACE-inhibitory activity efficiency in Kaşar cheese T Erkaya-Kotan, Z Gürbüz, E Dağdemir, M Şengül Food Bioscience 54, 102895, 2023 | 7 | 2023 |
Küresel düzenlemeler ve avrupa birliği politikaları çerçevesinde dünya tarım ürünleri ticareti ve gelişmekte olan ülkeler EU Dağdemir Beta Basım Yayım Dağıtım, 2009 | 7 | 2009 |
Türkiye’de ticaretin serbestleştirilmesi sürecinde iç ticaret hadlerine yönelik bir analiz: 1990-2009 UE Dağdemir | 6 | 2011 |
Süt ve Mamullerinde Enterokoklar E Dağdemir, S Özdemir Türkiye 9, 24-26, 2006 | 6 | 2006 |
Avrupa Birliği’nin Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikası E Dağdemir Avrupa Birliği, 2013 | 5 | 2013 |
Süt ürünlerinde bulunan antihipertansif peptidler ve etki mekanizmaları E Dağdemir, C Özdemir, S Özdemir Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, 22-23, 2003 | 5 | 2003 |
From Economic Protectorate to the Transatlantic Trade and Investment Partnership: A New-Age Relationship between the European Union and the United States? EU DAĞDEMİR Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü Avrupa Araştırmaları Dergisi …, 2014 | 3 | 2014 |