Takip et
Ozge Samanci
Ozge Samanci
Ozyegin University- Gastronomy & Culinary Arts
ozyegin.edu.tr üzerinde doğrulanmış e-posta adresine sahip
Başlık
Alıntı yapanlar
Alıntı yapanlar
Yıl
İmparatorluğun son döneminde İstanbul ve Osmanlı saray mutfak kültürü
Ö Samancı
Türk mutfağı, 199-217, 2008
802008
XIX. yüzyıl İstanbul mutfağı
Ö Samancı, S Croxford
İstanbul: Medyatik Yayınları, 2006
56*2006
Türk mutfağı
A Bilgin, Ö Samancı
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı: Ankara, 2008
47*2008
Culinary Consumption Patterns of the Ottoman Elite during the first half of the nineteenth century
Ö Samancı
The illuminated table, the prosperous house: food and shelter in Ottoman …, 2003
41*2003
Gastronomi: Disiplinler arası bir buluşma
Ö Samancı
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31 (1), 92-95, 2020
312020
Avrupa’da ve Türkiye’de yemek tarihçiliğine kısa bir bakış
Ö Samancı
Yemekte Tarih Var Yemek Kültürü ve Tarihçiliği, 2012
31*2012
The illuminated table, the prosperous house: food and shelter in Ottoman material culture
S Faroqhi, CK Neumann
Ergon in Kommission, 2003
262003
La cuisine d’Istanbul: Au XIXe siècle
Ö Samanci
Presses universitaires François-Rabelais, 2022
24*2022
Cumhuriyet döneminde Türk mutfak kültürü
Ö Samancı
AD Arıkan içinde, Türk Mutfak Kültürü, 86-105, 2016
232016
Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yemek kitapları
Ö Samancı
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31 (2), 205-210, 2020
192020
Food studies in Ottoman-Turkish historiography
Ö Samancı
Writing Food History, 112, 2012
182012
Fransız üslubunda Osmanlı ziyafetleri, 1914-1918 yılları arasında düzenlenen on dört ziyafet menüsünün gastronomik dili üzerine inceleme
Ö Samancı
Yemek ve Kültür Dergisi,(8), 48-62, 2007
172007
History of eating and drinking in the Ottoman empire and modern Turkey
Ö Samancı
Handbook of Eating and Drinking: Interdisciplinary Perspectives, 55-75, 2020
152020
19. Yüzyılda Osmanlı Saray Mutfağı
Ö Samancı
Yemek ve Kültür 4, 36-40, 2006
152006
Les sens symboliques du pain dans la culture ottomane
Ö Samanci
Food and History 6 (2), 125-131, 2008
14*2008
Gastronomi ve yemek tarihi
Ö Samancı
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 32 (1), 106-109, 2021
132021
Kar, şerbet ve dondurma
Ö Samancı
Yemek ve Kültür Dergisi 8, 146-150, 2007
122007
Pilaf and Bouchées: The Modernization of Official Banquets at the Ottoman Palace in the Nine-teenth Century
Ö Samancı
Royal Taste: Food, Power, and Status at the European Courts after, 111-115, 2011
11*2011
Yeni Yemek Kitabı 1880
Ö Samancı
10*2017
Yemek kitaplarında alaturka-alafranga ikiliği
Ö Samancı
Yemek ve Kültür 35, 22-27, 2014
102014
Sistem, işlemi şu anda gerçekleştiremiyor. Daha sonra yeniden deneyin.
Makaleler 1–20