İmparatorluğun son döneminde İstanbul ve Osmanlı saray mutfak kültürü Ö Samancı Türk mutfağı, 199-217, 2008 | 80 | 2008 |
XIX. yüzyıl İstanbul mutfağı Ö Samancı, S Croxford İstanbul: Medyatik Yayınları, 2006 | 56* | 2006 |
Türk mutfağı A Bilgin, Ö Samancı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı: Ankara, 2008 | 47* | 2008 |
Culinary Consumption Patterns of the Ottoman Elite during the first half of the nineteenth century Ö Samancı The illuminated table, the prosperous house: food and shelter in Ottoman …, 2003 | 41* | 2003 |
Gastronomi: Disiplinler arası bir buluşma Ö Samancı Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31 (1), 92-95, 2020 | 31 | 2020 |
Avrupa’da ve Türkiye’de yemek tarihçiliğine kısa bir bakış Ö Samancı Yemekte Tarih Var Yemek Kültürü ve Tarihçiliği, 2012 | 31* | 2012 |
The illuminated table, the prosperous house: food and shelter in Ottoman material culture S Faroqhi, CK Neumann Ergon in Kommission, 2003 | 26 | 2003 |
La cuisine d’Istanbul: Au XIXe siècle Ö Samanci Presses universitaires François-Rabelais, 2022 | 24* | 2022 |
Cumhuriyet döneminde Türk mutfak kültürü Ö Samancı AD Arıkan içinde, Türk Mutfak Kültürü, 86-105, 2016 | 23 | 2016 |
Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yemek kitapları Ö Samancı Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 31 (2), 205-210, 2020 | 19 | 2020 |
Food studies in Ottoman-Turkish historiography Ö Samancı Writing Food History, 112, 2012 | 18 | 2012 |
Fransız üslubunda Osmanlı ziyafetleri, 1914-1918 yılları arasında düzenlenen on dört ziyafet menüsünün gastronomik dili üzerine inceleme Ö Samancı Yemek ve Kültür Dergisi,(8), 48-62, 2007 | 17 | 2007 |
History of eating and drinking in the Ottoman empire and modern Turkey Ö Samancı Handbook of Eating and Drinking: Interdisciplinary Perspectives, 55-75, 2020 | 15 | 2020 |
19. Yüzyılda Osmanlı Saray Mutfağı Ö Samancı Yemek ve Kültür 4, 36-40, 2006 | 15 | 2006 |
Les sens symboliques du pain dans la culture ottomane Ö Samanci Food and History 6 (2), 125-131, 2008 | 14* | 2008 |
Gastronomi ve yemek tarihi Ö Samancı Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 32 (1), 106-109, 2021 | 13 | 2021 |
Kar, şerbet ve dondurma Ö Samancı Yemek ve Kültür Dergisi 8, 146-150, 2007 | 12 | 2007 |
Pilaf and Bouchées: The Modernization of Official Banquets at the Ottoman Palace in the Nine-teenth Century Ö Samancı Royal Taste: Food, Power, and Status at the European Courts after, 111-115, 2011 | 11* | 2011 |
Yeni Yemek Kitabı 1880 Ö Samancı | 10* | 2017 |
Yemek kitaplarında alaturka-alafranga ikiliği Ö Samancı Yemek ve Kültür 35, 22-27, 2014 | 10 | 2014 |