Gastronomi turizmi ve Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistlerin gastronomi deneyimlerinin değerlendirilmesi K Birdir, Y Akgöl İşletme ve İktisat Çalışmaları Dergisi 3 (2), 57-68, 2015 | 230 | 2015 |
Research chefs’ competencies: a Delphi approach K Birdir, TE Pearson International journal of contemporary hospitality management 12 (3), 205-209, 2000 | 209 | 2000 |
General manager turnover and root causes K Birdir International journal of contemporary hospitality management 14 (1), 43-47, 2002 | 190 | 2002 |
Willingness to pay as an economic instrument for coastal tourism management: Cases from Mersin, Turkey S Birdir, Ö Ünal, K Birdir, AT Williams Tourism Management 36, 279-283, 2013 | 146 | 2013 |
The relationship between tourism, CO2 emissions and economic growth: a case of Mediterranean countries E Balli, C Sigeze, M Manga, S Birdir, K Birdir Asia Pacific Journal of Tourism Research 24 (3), 219-232, 2019 | 140 | 2019 |
Otel Genel Müdürlerinde Tükenmişlik Sendromu ve Tükenmişliğin Genel Müdür! erin işlerini Değiştirme Eğilimlerine Etkileri K Birdir, M Tepeci Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 14 (2), 93-106, 2003 | 108 | 2003 |
Tripadvisor. com’da yer alan restoran şikâyetlerinin analizi: Mersin ve Hatay’da yöresel yiyecek sunan restoranlara yönelik bir araştırma A DALGIÇ, O Güler, K Birdir Journal of Tourism & Gastronomy Studies 4 (Special Issue 1), 153-173, 2016 | 97 | 2016 |
The relation among food involvement, food variety seeking and food neophobia: A study on foreign tourists visiting Turkey S Derinalp Çanakçı, K Birdir Current Issues in Tourism 23 (8), 917-928, 2020 | 69 | 2020 |
Turizm ve otel işletmeciliği eğitimi alan lisans öğrencilerinin turizm endüstrisinde çalışmayı tercih etmemelerinin temel nedenleri: Bir nominal grup tekniği araştırması K Birdir Turizm Eğitimi Konferans-Workshop 11, 13, 2002 | 64 | 2002 |
Türkiye’de medikal turizm incelemesi: Özel hastanelerde bir çalışma Z Buzcu, K Birdir Gaziantep University Journal of Social Sciences 18 (1), 311-327, 2019 | 62 | 2019 |
Otel çalışanlarında tükenmişlik sendromu M Tepeci, K Birdir II. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Afyon: Afyon Kocatepe …, 2003 | 62 | 2003 |
Türkiye'de Otel Genel Müdürlerinin iş Devir Süreleri ve Nedenleri Üzerine Bir Araştırma K Birdir Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 11 (2), 142-148, 2000 | 57 | 2000 |
JCI akreditasyon belgesine sahip olan sağlık kuruluşlarının web sitelerinin medikal turizm açısından değerlendirilmesi K Birdir, Z Buzcu Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 11 (1), 1-19, 2014 | 56 | 2014 |
Gastronomik Akimlar Çerçevesinde Gida Tüketim Ölçegi1 K Karamustafa, K Birdir, R Kiliçhan Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi= Journal of Consumer and …, 2016 | 48 | 2016 |
Yayla turizmine katılan turistlerin seyahat motivasyonları, algılanan değer, tatmin düzeyleri ve sadakatleri üzerine bir araştırma A DALGIÇ, K Birdir Journal of Tourism & Gastronomy Studies 3 (3), 3-17, 2015 | 47 | 2015 |
Smart hotels and technological applications A Dalgic, K Birdir Handbook of research on smart technology applications in the tourism …, 2020 | 45 | 2020 |
Hüzün turizmi: Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret eden yabancı turistlerin deneyimleri K Birdir, A DALGIÇ, O Güler, Y Kayaalp Journal of Tourism & Gastronomy Studies 3 (4), 12-23, 2015 | 43 | 2015 |
Gaziantep İlinin Turizm Açısından Swot Analizi ve Turizmin Geliştirmesine Yönelik Öneriler. K Birdir, Hİ Karakan, O Çolak Journal of Travel & Hospitality Management/Seyahat ve Otel İşletmeciliği …, 2016 | 41 | 2016 |
Mutfak şeflerinin mesleki eğitim düzeyleri ve yaşadıkları eğitim problemlerinin tespitine yönelik bir çalışma. 14 K Birdir, R Kılıçhan Ulusal Turizm Kongresi, 5-8, 2013 | 38 | 2013 |
Hospitality certification: experiences in North America‐international implications K Birdir, TE Pearson International Journal of Contemporary Hospitality Management 10 (3), 116-121, 1998 | 37 | 1998 |