Effects of regular kefir consumption on gut microbiota in patients with metabolic syndrome: a parallel-group, randomized, controlled study E Bellikci-Koyu, BP Sarer-Yurekli, Y Akyon, F Aydin-Kose, C Karagozlu, ... Nutrients 11 (9), 2089, 2019 | 121* | 2019 |
A narrative review on food neophobia throughout the lifespan: Relationships with dietary behaviours and interventions to reduce it Y Karaağaç, E Bellikci-Koyu British Journal of Nutrition 130 (5), 793-826, 2023 | 31 | 2023 |
Probiotic kefir consumption improves serum apolipoprotein A1 levels in metabolic syndrome patients: a randomized controlled clinical trial E Bellikci-Koyu, BP Sarer-Yurekli, C Karagozlu, F Aydin-Kose, AG Ozgen, ... Nutrition Research 102, 59-70, 2022 | 26 | 2022 |
İzmir'de beslenme ve diyet polikliniğine başvuran kadınlarda obezite prevalansı ve ilişkili risk faktörlerinin belirlenmesi G Kaner, NS Kürklü, KTEL ADIGÜZEL, EB Koyu Pamukkale Medical Journal 10 (3), 250, 2017 | 22 | 2017 |
Depresyon ve D vitamini EB Koyu, ZB Demirel Beslenme ve Diyet Dergisi 43 (2), 160-165, 2015 | 17* | 2015 |
Fonksiyonel Bir Besin: Kefir E Bellikci Koyu, BD Zehra Beslenme ve Diyet 46 (2), 166-175, 2018 | 16* | 2018 |
Sağlık çalışanlarının besin desteği kullanma durumları ve ilişkili etmenler EB Koyu, G Çalık, GK Tohtak, GG Yıldırım Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 34 (2), 141-151, 2020 | 14 | 2020 |
Viral Enfeksiyonlarda Vitamin ve Mineraller: COVID-19 Odağında Bir Derleme Y Karaağaç, EB Koyu İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi 5 (2 …, 2020 | 13 | 2020 |
Sağlık bilimleri öğrencilerinde obezite ön yargısı ve ilişkili etmenler EB Koyu, Y Karaağaç, Ş Miçooğulları Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi 4 (3), 260-269, 2020 | 10 | 2020 |
Use of herbal products for weight loss in Turkey E Bellikci-Koyu, BP Şarer Yürekli, S Seçkiner, N Özdemir, Z Büyüktuncer Progr Nutr 22, 2020 | 9 | 2020 |
İnme ve beslenmenin inme üzerine etkisi EB Koyu, G Kaner, EA Yıldız Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 5 (4), 112-118, 2016 | 9 | 2016 |
Tip 2 diyabetli bireylerin beslenme durumlarının saptanması ve diyabete yönelik davranışlarının belirlenmesi G Kaner, BÖ Pamuk, G Pamuk, D Ongan, EB Koyu, G Çalık, S Öksüz Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi 5 (2), 146-157, 2021 | 8 | 2021 |
Tip 2 diabetes mellituslu hastaların bitkisel destek kullanım durumları E Bellikci-koyu, BPŞ Yürekli, N Özdemir, Z Büyüktuncer Akdeniz Tıp Dergisi 7 (3), 377-384, 2021 | 8 | 2021 |
Türkiye'nin etnobotanik veritabanı. Ege Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü E Bellikçi Koyu Doktora Tezi, İzmir, Türkiye, 2020 | 5 | 2020 |
Türkiyenin etnobotanik veritabanı E Bellikci Koyu Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020 | 4 | 2020 |
Arbutus unedo L.(kocayemiş) H Koyu, EB Koyu, S Demir, Ş Baykan Türk farmakope 29, 2019 | 4 | 2019 |
Diyabette Kullanılan Bitkisel Desteklerin Etkinliği ve Güvenilirliği EB Koyu Beslenme ve Diyet Dergisi 47, 110-117, 2019 | 3 | 2019 |
Breakfast skipping linked to the risk of obesity in school-aged children K IŞGIN, E BELLİKCİ KOYU, A AKYOL MUTLU, R NERGİZ ÜNAL, A AYAZ, ... | 3 | 2017 |
The association between food neophobia, bi-dimensional aspects of orthorexia, and anxiety among vegetarians and omnivores EB Koyu, Y Karaağaç, BN Öner Appetite 197, 107303, 2024 | 2 | 2024 |
Cross-Sectional Evaluation of Food Items Preferred by Adolescents under the Influence of Television Advertisements D Dikmen, E Bellikci-Koyu, K Isgin-Atici, E Inan-Eroglu, A Akyol, A Ayaz, ... Journal of Research in Health Sciences 22 (1), e00539, 2021 | 2 | 2021 |