Somut olmayan kültürel miras kaynağı olarak yöresel yiyeceklerin turizm endüstrisinde kullanılması G Çapar, U YENİPINAR Journal of Tourism & Gastronomy Studies 4 (Special Issue 1), 100-115, 2016 | 185 | 2016 |
Turizmde yerel yiyeceklerin önemi ve coğrafi işaretleme: Van otlu peyniri U Yenipinar, H Köşker, S Karacaoğlu Journal of Tourism & Gastronomy Studies 2 (2), 13-23, 2014 | 121 | 2014 |
Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde turist rehberliği eğitimi U Yenipınar, A Zorkirişci Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10 (2), 111-136, 2013 | 106 | 2013 |
Turist rehberliği meslek kanununun, meslek örgütleri ve öğretim elemanlarının bakış açısı ile değerlendirilmesi U Yenipınar, E Bak, G Çapar Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 11 (2), 86-114, 2014 | 60 | 2014 |
Otel işletmelerinde ücretlendirme: İzmir ili 4-5 yıldızlı otel işletmelerinde bir analiz U Yenipınar Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005 | 52 | 2005 |
Yavaş şehir hareketi: Seferihisar halkının tutum ve algıları ile yaşam doyumları AC Çakıcı, U Yenipınar, S Benli Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi 11 (3), 2014 | 46 | 2014 |
Turizm rehberliği bölümü öğrencilerinde genel öz yeterlilik algısı, mesleki kaygı ve mesleği yapma niyeti ilişkisi B Çınar, U Yenipınar Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 30 (3), 153-162, 2019 | 44 | 2019 |
Turizm rehberliği bölümleri müfredat geliştirme önerisi U Yenipınar, K Kardaş Journal of Travel and Tourism Research 15 (15), 1-26, 2019 | 43 | 2019 |
YEREL YİYECEK DENEYİMİNİN DESTİNASYON İMAJI VE DESTİNASYON SADAKATİ ÜZERİNE ETKİSİ: MERSİN’İ ZİYARET EDEN YERLİ TURİSTLER ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA S Benli, U YENİPINAR The Journal of Academic Social Science 82 (82), 658-685, 2024 | 37 | 2024 |
Destinasyon markalaşmasında yerel simgelerin logo ve amblemlerde kullanılması: Muğla araştırması U Yenipınar, O Yıldırım Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi 13 (1), 2016 | 24 | 2016 |
Yerel yiyeceklerin gastronomi turizmindeki yeri ve önemi: Anamur örneği. I U Yenipınar, Ü Kart Gölgeli Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi Güncel Konular, Eğilimler ve …, 2015 | 21 | 2015 |
“İnanç Turizmi ve Anadolu” "Faith Tourism and Anatolia" U Yenipınar Turizm Bakanlığı, II. Turizm Şurası Bildirileri, 1 (1), 73- 93,, 2002 | 19* | 2002 |
Turist rehberliği eğitimi ve mesleğin güncel sorunları ve çözüm önerileri. 3 U Yenipınar, B Çınar, E Bak Turizm Şurası, 656-666, 2017 | 18 | 2017 |
Gönüllü olma nedenleri: Mersin 2013-XVII. Akdeniz oyunları örneği D Atçı, U Yenipınar, K Unur Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi 11 (3), 2014 | 18 | 2014 |
Turist rehberliğinde uzmanlaşma U Yenipınar, L Yılmaz Turist Rehberliğinde Uzmanlaşma Özel İlgi Turlarından Özel Konulara (ss. 1 …, 2019 | 17 | 2019 |
KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE TURİST REHBERLERİNİN ROLÜNE İLİŞKİN TURİST ALGISI G Çapar, U Yenipınar Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 20 (38), 397-424, 2017 | 15 | 2017 |
Festivals as cultural heritage: the Mesir festival of Manisa U Yenipinar, E Yildiz R. Efe, Global Issues and Trends in Tourism, 323, 2016 | 14 | 2016 |
Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin “Turist Rehberliği” Mesleğine İlişkin Algılarının Metaforlarla Analizi. 17 U Yenipınar, E Bak, B Çınar, SS Birdir, G Çapar içinde 17, 1287-1296, 2016 | 13 | 2016 |
Turist rehberlerinin performansının turist tatminine etkisi: Kapadokya'yı ziyaret eden yabancı turistler üzerinde bir araştırma E Bak Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler …, 2015 | 12 | 2015 |
Konaklama ışletmelerinde Insan Kaynakları ücretlendirme sistemleri ve İzmir Ili uygulaması U Yenipinar PQDT-Global, 2004 | 11 | 2004 |