Tescilden uygulamaya coğrafi işaretler: Adana kebabı üzerine bir inceleme SY Kaya, E Şahin Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi 2 (Ek1), 189-199, 2018 | 26 | 2018 |
Toplu yemek (hazır yemek) sektöründe yaşanan problemler ve çözüm önerileri SY Kaya, S İlhan Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi 2 (Ek1), 553-581, 2018 | 25 | 2018 |
Naringin in Turkish orange juices and its reduction by naringinase S Yalim, Y Özdemir, Hİ Ekiz Journal of Food and Drug Analysis 12 (3), 15, 2004 | 22 | 2004 |
Effects of preparation procedures on ascorbic acid retention in pickled hot peppers S Yalim, Y Özdemır International journal of food sciences and nutrition 54 (4), 291-296, 2003 | 20 | 2003 |
Mersinde yaşayan yerleşik ve konargöçer yörüklerin mutfak kültürü üzerine bir araştırma N Bektarim Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020 | 12 | 2020 |
Konfor Gıda Tüketimi: Mersin’den Örnekler N Şimşek, AC Çakıcı, SY Kaya Türk Turizm Araştırmaları Dergisi 3 (1), 59-65, 2019 | 7 | 2019 |
Keçiboynuzu meyvesinden yüksek saflıkta şeker şurubu üretimi S Yalim Kaya | 6 | 2019 |
Mersin Boynuinceli Yörüklerinde Yemek Kültürü N BEKTARIM, ÖÜSY KAYA, ÖGD CANc PROCEEDING BOOK, 2019 | 5 | 2019 |
Bireylerin rahatlamak ve iyi hissetmek için tükettikleri gıdalar: Comfort food için Türkçe terim önerisi. 4 N Şimşek, S Yalım Kaya Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 19-21, 2018 | 5 | 2018 |
Turunçgil ürünlerinde naringin (4, 5, 7-trihydroxyflavanone 7-rhamnoglucoside) miktarının belirlenmesi ve giderilmesi S Yalim Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002 | 5 | 2002 |
Kızılcık meyvesi ve kullanılma potansiyeli SY Kaya, D Canlı Dünya Sağlık ve Tabiat Bilimleri Dergisi 2 (2), 59-65, 2019 | 4 | 2019 |
Resmi Verilere Göre Türkiye’de Taklit ve Tağşiş Yapılan Yiyecek ve İçecekler (According to Official Data of Adulteration and Counterfeit Made in Turkey Food & Beverage) SY KAYA, F YAYLA Journal of Tourism & Gastronomy Studies 8 (4), 3108-3128, 2020 | 3 | 2020 |
YİYECEK METAFORLARI ÜZERİNE BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ. E Şahin, SY KAYA Journal of International Social Research 11 (59), 2018 | 3 | 2018 |
KONFOR GIDALAR ÜZERİNE BİR DERLEME. N ŞİMŞEK, S YALIM KAYA Journal of International Social Research 11 (58), 2018 | 3 | 2018 |
KEÇİBOYNUZU MEYVESİNDEN SUDA ÇÖZÜNÜR KURU MADDE ÖZÜTLENMESİ ÜZERİNE MEYVENİN SU TUTMA KAPASİTESİ İLE ÖZÜTLEME KOŞULLARININ ETKİSİ SY Kaya, Y Özdemir, FC Pod Gıda 40 (6), 327-334, 2015 | 2 | 2015 |
Physical, textural, and sensory evaluation of cakes with carob molasses pulp Sİ Yüksel Özdemir , Serpil Yalım Kaya Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy 2 (2), 159-168, 2024 | 1* | 2024 |
Preference for Turkish ethnic foods in the USA E Şahin, S Yalım Kaya Journal of Ethnic Foods 10 (1), 3, 2023 | 1 | 2023 |
TRABZON’DA YETİŞKİN BİREYLERDE OBEZİTE DURUMUNUN ARAŞTIRILMASI Esra ŞAHİN, Serpil YALIM KAYA 6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ 1 (1), 425, 2024 | | 2024 |
KORE MUTFAĞI-TÜRK MUTFAĞI FÜZYON MUTFAK ÇALIŞMALARI: KARALAHANADAN KIMCHI (KİMÇİ) YAPIMI EŞ Serpil YALIM KAYA 6. ULUSLARARASI KARADENİZ MODERN BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ 1 (1), 1495-1505, 2024 | | 2024 |
Enhancement of semolina pasta with carob molasses pulp S Yalım Kaya, S İlhan, Ö İstanbullu Paksoy Czech J. Food Sci 42, 109-117, 2024 | | 2024 |