Evaluation of the effects of fear and anxiety on nutrition during the COVID-19 pandemic in Turkey S Kaya, Z Uzdil, FP Cakiroğlu Public Health Nutrition, 1-8, 2021 | 79 | 2021 |
GEBELİKTE ÇEŞİTLİ BESİN ÖĞELERİ TÜKETİMİNİN BEBEK SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ Z Uzdil, A Özenoğlu Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi 4 (2), 117-121, 2015 | 40* | 2015 |
Sağlık eğitiminin beslenme alışkanlıkları ve sağlıklı yaşam biçimi davranışları üzerine etkisi A Özenoğlu, T YALNIZ, Z Uzdil Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 234-242, 2018 | 36* | 2018 |
Lise öğrencilerinde yeme tutumlarının beslenme alışkanlıkları, antropometrik ve demografik özellikleri ile ilişkisi Z UZDİL, A ÖZENOĞLU, Ü Gökçe Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi 7 (1), 11-18, 2017 | 34 | 2017 |
Kadınlarda tek başına planlı egzersizin antropometrik ölçümler ve vücut kompozisyonu üzerine etkisi A ÖZENOĞLU, Z UZDİL, Y Sevde Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi 1 (1), 1-10, 2016 | 33 | 2016 |
Adölesanlarda ortoreksiya nervoza varlığı ve yeme tutumunun incelenmesi Z Uzdil, AG Kayacan, C Özyıldırım, S Kaya, GE Kılınç, CA Ulus, PS Kaya Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi 4 (1), 8-13, 2019 | 16 | 2019 |
Breakfast habits and diet quality among university students and its effect on anthropometric measurements and academic success G Ünal, Z Uzdil, M Kökdener, A Özenoğlu Progress in Nutrition 19 (2), 154-162, 2017 | 16 | 2017 |
Adaptation of the fear of 2019 coronavirus disease (COVID-19) scale to Turkish culture: a validity and reliability study S Kaya, E Dünder, FP Çakıroglu, Z Uzdil JCBPR. Epub ahead of print. doi 10, 2021 | 13 | 2021 |
Validation of the Turkish Version of the Orthorexia Nervosa Inventory (ONI) in Adult Population: Its Association with Psychometric Properties S KAYA, Z Uzdil, FP Çakıroğlu | 12 | 2022 |
EVALUATION OF NUTRITIONAL HABITS OF UNIVERSITY STUDENTS: A CROSS-SECTIONAL STUDY DURING THE COVID-19 PANDEMIC Z UZDİL, K Seda, FP ÇAKIROĞLU İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi 9 (1), 10-18, 2021 | 9 | 2021 |
Evaluation of orthorexia nervosa tendency and fear of COVID-19 in university students receiving health education Z Uzdil, AS Üstüner Nutrition & Food Science 52 (8), 1231-1241, 2022 | 7 | 2022 |
The Effectiveness of new adiposity indices on plasma lipid profile in patients with multiple sclerosis: a cross-sectional study with a body shape index, body roundness index … Z Uzdil, S Kaya, PS Kaya, M Terzi, E Dünder Multiple Sclerosis and Related Disorders 43, 102214, 2020 | 7 | 2020 |
DASH Diyeti ve Sağlık Üzerine Etkileri. Z UZDİL, P SÖKÜLMEZ KAYA Journal of Traditional Medical Complementary Therapies 1 (3), 2018 | 7 | 2018 |
The effect of health staff working the night shift on nutrition, anthropometric measurements, and the risk of cardiovascular disease: A sample from Samsun Province in Turkey Z Uzdil, S Kaya, AG Kayacan, C Özyıldırım, P Sökülmez Kaya, ... Progress in Health Sciences 10, 6-14, 2020 | 5 | 2020 |
BARİATRİK CERRAHİ UYGULAMALARININ MİKROBİYOTA ÜZERİNE ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Z UZDİL, S Mendane Gazi Sağlık Bilimleri Dergisi 3 (1), 38-44, 2018 | 5 | 2018 |
Yağ asitlerinin inflamasyonla ilişkili süreçlere etkisinin değerlendirilmesi Z Uzdil, M Saka Beslenme ve Diyet Dergisi 48 (2), 68-74, 2020 | 4 | 2020 |
The Effect of Exclusively Planned Exercise Program on Anthropometric Measurements and Body Composition in Women A Özenoğlu, Z Uzdil, S Yüce Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi 1 (1), 1-10, 2016 | 4 | 2016 |
Which Nutritional and Demographic Characteristics Effect Hopelessness in Young Adults: A Cross-Sectional Study of University Students from Turkey Z Uzdil, N KILIÇ, A Özenoğlu Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 12 (2), 2021 | 2 | 2021 |
FOMGET KADIN FUTBOL TAKIMI SPORCULARININ BESLENME DURUMUNUN VE ORTOREKSİYA NERVOZA VARLIĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ Z UZDİL, SN AKTEPE Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi 8 (1), 201-214, 2023 | 1 | 2023 |
Effects of nutrition education given to persons with multiple sclerosis and their families on diet quality and anthropometric and biochemical measurements Z Uzdil, PF Türker, M Terzi Revista de Nutrição 35, e220153, 2022 | 1 | 2022 |